Запази bookmark_border
remove_red_eye 914
favorite_border 0
share

Студио Hyphers

 

Студио “Hyphers” е създадено в края на 2008г. от Захари Нанков, който е и хореографът, стоящ зад този проект. Целта на студиото е чрез комбинирането на различни танцови техники в танцьорите да бъде изградена богата танцова лексика и познание за развитието на танцовото изкуство в малко по-широк обхват.

 

Сред Целите на Студио “Hyphers” са да:

 

Предлага високо ниво на танцово обучение;
Обучава деца, тийнейджъри, аматьори и професионалисти;
Обучава деца, тийнейджъри, аматьори и професионалисти;
Изгражда добра двигателна култура в младите;
Води пълноценни и здравословни тренировки, способстващи за добрия тонус на всеки трениращ; Предоставя възможност за изява на най-добре представящите се негови ученици;
Възпитава отношение към културата и изкуството;
Обяснява начините, чрез които танцът може да служи като средство за общуване и сближаване между хората;
Приобщава хората към общност.

 

За тези 10 години от своето съществуване, студиото се утвърждава като едно от местата даващи най- качествена подготовка на танцьори в този стил в България. През студиото са преминали стотици деца и тийнейджъри, като част от тях продължават да танцуват на много високо ниво и днес и са сред основните танцьори на българската танцова сцена.

 

ОТЛИЧИЯ През периода 2014-2017г, студиото печели редица отличия – 23 първи места, 17 втори и 7 трети. Само през 2014г. са спечелени повече от 20отличия от различни състезания, конкурси и фестивали в цяла България – 11 от които първи места, 5 сребърни медала и 3 бронзови. За периода 2012-2017, студиото съвместно със Студио за модерен танц „G“, реализират 6 авторски танцови спектакъла: „Чувалът на дядо Коледа“ (2012); „Калейдоскоп“ (2013); „Очевидно“ (2014); Естествено“ (2016); „Библиотеката“ – Спомени от бъдещето (2017); „OFFTREND“ (2018) В тях двете студия обединяват стилове като класически балет, модерен танц и хип-хоп в едни изчистени, но поднесени с много вкус произведения. Определено нещо, което в България не е особено популярно, но което мотивира техните създатели.

 

През 10-те си години от своето съществуване, студио „Hyphers“, печели редица награди на национални и международни състезания, конкурси и фестивали. Носители на Купа „България“ за 2010г. Студиото участва и в благотворителни инициативи, като тези на фондация „Стъпка за България“. За близо 4-те години от своето членуване в БСТФ (Българска Спортна Танцова Федерация), клубът печели над 30 медала от национални шампионати и фестивали, които федерацията организира.

 

Спечелените отличия са в категориите сола, дуети и формации, в почти всички възрастови категории (деца 9-11г, 12-15г. и юноши над 16г.) През 2009г. – хореографът Захари Нанков е награден с приза „Гранд При“ за дебют в стил Хип-Хоп в БTO. На организираните от БФСТД (Българска федерация спортни и танцови дисциплини) мероприятия като „Дъга от таланти“ (Пловдив), „Морска Арт Олимпиада“ (Созопол) и „Търновска царица“ (Велико Търново), студиото печели редица призови места и отличия от 2014г. до сега.

 

Адрес: София, Национален Стадион „Васил Левски“ 1164

 

Източник: http://www.hyphersdance.com/

 

Източник снимки:  https://www.facebook.com/Studio.HYPHERS

Гледай Видео

play_circle_outline

Тагове

Остави обратна връзка

star star star_border star_border star_border star_border 1извън5

message
cloud_upload Преглед Максимален размер на изображението: 20 MB
email
person

Показване на отзивиkeyboard_arrow_down