Запази bookmark_border
remove_red_eye 335
favorite_border 0
share

Танцова школа Естреа София – Център за изкуства, култура и образование „София“ – Филиал „Лозенец“

 

Танцова школа „Естрея” е създаден през 2002 година в читалище Никола Йонков Вапцаров- район Овча купел – София от Румяна Кацарова – възпитаничка на Националното училище за танцово изкуство гр. София и дългогодишна солистка на Ансамбъла на Българската Армия.

 

В репертоара на балета има танци от всички жанрове на танцовото изкуство-модерен балет,характерни танци,хип-хоп и стрийт денс,съвременни танци и български танцов фолклор. ТАНЦОВА ШКОЛА ЕСТРЕЯ Танцова школа „Естрея” е създаден през 2002 година в читалище Никола Йонков Вапцаров-район Овча купел – София от Румяна Кацарова – възпитаничка на Националното училище за танцово изкуство гр. София и дългогодишна солистка на Ансамбъла на Българската Армия.

 

В репертоара на балета има танци от всички жанрове на танцовото изкуство-модерен балет,характерни танци,хип-хоп и стрийт денс,съвременни танци и български танцов фолклор. Главен художествен ръководител е Румяна Кацарова, започнала своята танцова кариера в „Росна китка”,при един от най-добрите детски хореограф-педагози Петър Григоров,по късно възпитаник на Националното училище за танцово изкуство София.

 

Успоредно с това танцува при един от най-изтъкнатите творци Кирил Харалампиев в ансамбъл „Маяковски”.В ансамбъла на българската армия тя се оформя като универсален професионален танцьор,а по-късно и като хореограф. С всяка година броят на танцьорите на балета се увеличава. Към момента танцуващите в школите на балета са около 700 .

 

Сформирани са във възрастови групи и се обучават от квалифицирани специалисти във всички жанрове на танцовото изкуство. Това е едно голямо предизвикателство, както за децата, така и за преподавателите- хореографи. Не закъсняват и успехите, които са признание за хореографската фантазия и трудната работа с децата и младежите.

 

Над всичко е желанието на танцьорите да се докоснат до магията на танца и да предадат хореографското послание на ръководителите. Няма концерт в страната и в чужбина където балет „Естрея” да не се е представял на високо художествено ниво.

 

Адрес: София, площад „Папа Йоан Павел II“, ж.к. Лозенец (Център за изкуства, култура и образование „София“ – Филиал „Лозенец“)

 

Източник: https://ballet-estreia.com/

 

Източник снимки:  https://www.facebook.com/DSEstreia/

 

Гледай Видео

play_circle_outline

Тагове

Остави обратна връзка

star star star_border star_border star_border star_border 1извън5

message
cloud_upload Преглед Максимален размер на изображението: 20 MB
email
person

Показване на отзивиkeyboard_arrow_down