Запази bookmark_border
remove_red_eye 695
favorite_border 0
share

Школа за Хип Хоп танци „Национален дворец на децата“

 

Хип-хопът е ъндърграунд култура или най-точно казано субкултура. Хип-хоп културата съдържа в себе си четири основни елемента – диджействане, графити, рапиране и не на последно място брейк танци. Други съпътстващи елементи са бийтбокса, модерните стрийт танци, традиционното хип-хоп облекло и др.

 

В самото зараждане на хип-хопа, са съществували само брейк танците. Може да се каже, че те са в основата на всички улични танци. Те са се танцували само от момчета и за това са популярни и под наименованието Бибой /B-boy/. Към днешна дата много момичета също се занимават с брейк танци и за това вече съществуват и така наречените Бигърл /B-girl/.

 

С времето, под въздействие на фънк музиката, се появяват и другите стилове в стрийт танците – Попинг (popping) и Локинг (locking). В краят на 20 и началото на 21 век под влиянието на клубната музика се обособяват и още два танцови стила – Лакинг (waacking) и Хаус (house).

 

В Школа по танци “NDD – crew” към Националния дворец на децата се изучават основни движения от всички популярни стилове от стрийт танците – БРЕЙК, ПОПИНГ, ЛОКИНГ, ЛАКИНГ И ХАУС.

 

Адрес: София, бул. Александър Стамболийски 191

 

Източник: http://www.npc-bg.org/

 

Източник снимки: http://www.npc-bg.org/

Тагове

Остави обратна връзка

star star star_border star_border star_border star_border 1извън5

message
cloud_upload Преглед Максимален размер на изображението: 20 MB
email
person

Показване на отзивиkeyboard_arrow_down