Запази bookmark_border
remove_red_eye 766
favorite_border 0
share

Slavia ice centre

 

Какво са Хип Хоп танците: Хип Хоп е цяла култура, коята започва развитието си през 70-те години в Ню Йорк. Тя обединява хора от различни раси и етноси под 4 основни принципа – мир, любов, единство и забавление. Днес Хип Хоп културата е разпространена из целия свят.

 

Хип Хоп танците се разделят в две основни направления – брейк танци (Breaking или B-Boying) и парти/социални танци (Party Dance или Social Dance). В часовете на Яшо акцентът пада върху парти танците, като начин да се забавляваме и да танцуваме заедно с други хора, а не срещу тях, както и върху начини да използваме парти танците като основа, която постоянно да надграждаме и така да развиваме своя собствен танц. Освен Хип Хоп танци в часовете ще присъстват и други улични стилове, които са техни „братя и сестри”, а именно – Popping, Locking и House.

 

Не на последно място, ще можете да научите и много за историята на Хип Хоп културата и уличните стилове. Крайната цел е когато сте на дискотека или просто някъде, където има готина музика всички да искат да танцуват с вас! За треньора: hiphop Яшо се занимава с танци вече цели 20 години. През това време е участвал в десетки спектакли на голяма сцена, както и в множество фестивали в чужбина. От 2012-та година насам всяко лято посещава престижният международен танцов лагер SDK Europe, където взима уроци от най-старите танцьори и най-големите имена в уличните танци и Хип Хоп културата.

 

Само някои от тях са Caleaf Sellers, Buddha Stretch, Henry Link, Loose Joint, Mr. Wiggles, Suga Pop, Hiro, Kite, Walid, Rabah, Damon Frost и много други. През 2015-та година е награден за най-добър ученик на лагера. В България Яшо е печелил редица състезания и е един от малкото улични танцьори, които всъщност са танцували на улицата.

 

Стиловете, с които днес се занимава активно са Hip Hop, Popping, Locking и House. Към момента е асистент в първият детски танцов ансамбъл в България “Росна китка”, преподавател по ритмика и танци в НСА „Васил Левски” и основател на школата по улични танци „2Bad”. „За мен е много важно никога да не спирам да се уча, да се развивам, да се усъвършенствам. Още по-важно обаче е да предавам културата и танците на по-младите поколения. В противен случай всичко е било за нищо.”

 

Адрес: София, Славия 1618

 

Източник: http://slaviaicecentre.com/

 

Източник снимки: http://slaviaicecentre.com/

Тагове

Остави обратна връзка

star star star_border star_border star_border star_border 1извън5

message
cloud_upload Преглед Максимален размер на изображението: 20 MB
email
person

Показване на отзивиkeyboard_arrow_down