Запази bookmark_border
remove_red_eye 1115
favorite_border 0
share

Sonya pole studio София

 

Дойде моментът, съвместно с Flexy Flame, да ви представим новата съблазнителна концепция за туъркшоп, наречена „Hot Twerk”.

 

Ще попитате какво е „Hot Twerк“ и как се прави?

– „Hot Twerk”е екзотична рецепта, каято получаваме по следния начин: взимаме по щипка от ямайските „Hot Wuck“ и „Winе”, разбъркваме с много страст, важно е да не забравяме да прибавим по парченце от западноафриканските коренчета – „Mapouka” и “Ndombolo”.

 

Получената смес се изсипва в шейкъра, поръсва се с малко американски „Hip-roll“ и воаля … … Това не е нещо, което лесно можете просто да гледате и правите, дори е сложно да го обясните. Всъщност не е трудно да се научиш, то е почти толкова лесно, колкото ходенето. Трудно е да се преподава. Имате всички необходими части на тялото – крака, ханш, хълбуци, бедра, колене…

 

Трябва само някой да ви обясни какво да правите с тях. Тук ключова дума е изолации и Flexy ще ви покаже как да изолирате отделните части на тялото, по правилен начин, за да избегнете често срещани грешки. Предизвикателството е да се справите с основните неща, след това вариациите са лесни за улавяне с малко практикуване. Точно както ходенето.

 

Щом знаете как да ходите, можете да се научите как да ходите бързо, да ходите бавно, да ходите в ритъм, да ходите със стил, да се разхождате секси, да ходите на пръстите и т.н. В зависимост от музиката и настроението, може да искате да направите това забавено и съблазнително или забързано и провокативно. Обучението включва основна техника в туърка, денсхола и хип-рола. Всичко това ще бъде събрано и поднесено в разнообразни по темпо хореографии за координация и техника. Пригответе се за много атитюд, забава и провокация. Има доста секси неща, които Flexy ще ви накара да направите с ханша и бедрата си.

 

Какво ви е необходимо за уъркшопа?

– Носете си спортни обувки и наколенки. Долнището ви е хубаво да е широко или отпуснато, от лек плат, за да може дупето ви да се движи свободно в него (напр. НЕ прилепнали по вас клинове, къси панталонки или долнище на анцунг). Не забравяите да си донесете и вода защото ще стане мноооого горещо :Р Сиана Камова е родена през 1989 г. в град София.

 

Освен че е първата Денсхол Кралица в България, тя е инженер и дизайнер по вътрешна архитектура и проектиране на мебели. Сиана, която е по-известна като „Flexy Flame“, започва първите си стъпки през 2005 година с oснови на break dancing-а при небезизвестните “Electric Force Crew”. Тук тя се научава да усеща и пресъздава ритъма, както и на основни движения от ”popping“ и “locking“ подстиловете.

 

Успоредно с това се запалва по ямайската и западноафриканската култура и танци, започвайки сама да изучава характерните им стъпки и движения. Запознавайки се със стиловете dancehall, mapouka и ndombolo, Сиана открива своята страст и разбира, че именно това е ритъмът на нейното сърце. Още през следващата 2006 година Flexy се изявява на сцената на първите денсхол и реге партита в България. И така до 2011 година започва период на израстване като танцьор за нея. Минавайки през различни школи: Latin, Reggaeton, Hip-Hop, Krump, Michael Jackson Style и други, тя придобива по-богат опит.

 

След дълги усилия през 2011 година Flexy започва първите денсхол класове в България. Последвали многократни опити да се създаде денсхол общество и Crew сред българското общество. За съжаление тогава нямало успех поради недостатъчно набрала популярност. След тази несполука Сиана не се предава и съвместно с Яна Христова и Анна Димитрова създават група ”Twerk Тwice“.

 

Това шоу става успешно през 2014 година и бързо набира популярност, поради провокативния стил – туърк. Ще се запитате какво е туърк? Танцовите движения в туърка идват от Западна Африка, като още през 90-те години са адаптирани от афро-американската култура и навлизат в хип-хоп и RnB клиповете на известни изпълнители. У нас това течение става популярно доста по-късно. През 2015 и 2016 година група ”Twerk Тwice“ е поканена да участва в най-голямото музикално турне “HIP-HOP History Repeаting“.

 

Забелязани от организаторите DJ Дончо и Спенс, групата получава шанса да е на една сцена с едни от най-големите имена от българската музикална индустрия като Ъпсурт, 100 KILA, Лора Караджова, Alex P, NDOE, SkilleR, F.O., DJ Cass, балет Нова и др.

 

През 2016 и 2017 година отново следва период на израстване за Сиана. Тогава тя посещава частни уроци при най-добрите денсхол танцьори в Италия: Alevanille, Lil Cri , Criss и Mad Mike. И така през 2018г Flexy решава да събере целия си опит и да създаде изцяло нова концепция за туъркшоп, а именно „Hot Twerk”. Тук тя съчетава всички екзотични стилове, които познава с много страст и атитюд.

 

През кариерата си Сиана е имала участия в редица клубове и концерти в страната и чужбина. Всичко това и помага днес да бъде една от най-запомнящите се и ексцентрични танцьорки у нас.

 

Адрес: София, ул. Ген Суворов 12

 

Източник: https://sonyapolestudio.bg/

 

Източник снимки: https://www.facebook.com/SonyaPoleStudio/

Гледай Видео

play_circle_outline

Тагове

Остави обратна връзка

star star star_border star_border star_border star_border 1извън5

message
cloud_upload Преглед Максимален размер на изображението: 20 MB
email
person

Показване на отзивиkeyboard_arrow_down